top of page
Teambuilding , Bootcamp

Teambuilding

Tijdens een teambuilding (letterlijk 'het bouwen van een team') krijgen de medewerkers de kans om elkaar beter te leren kennen en samen over zaken na te denken. Dit alles weliswaar in een andere context dan de werkvloer.

 

Beter samenwerken als je elkaar beter kent

Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke medewerker een meerwaarde betekent voor de organisatie, maar tegelijk een reden tot conflicten kan zijn. Tijdens een teambuilding krijgen zij in groepjes een aantal hindernissen, uitdagingen en andere raadsels voorgeschoteld.
Als iedereen zijn sterke en zwakke punten voor zijn groep inzet, kunnen zij allemaal samen de doelstelling van de dag halen. Zo leert iedereen ‘de andere’ gemakkelijker aanvaarden. Collega's waarderen elkaar meer op de werkvloer en bereiken uiteindelijk de doelstellingen van de onderneming.

 

 

 

 

 

 

 

6 Redenen waarom teambuilding 

 

  • Veel mensen zien niet in wat de toegevoegde waarde is van het verdiepen in elkaars cultuur en gevoelens. Echter blijkt dat ruis op het gebied van communicatie en gevoelens grote beslissingen in de weg kunnen staan. Hierdoor kunnen zakelijke besprekingen mislukken, deals misgelopen worden of een samenwerking meer tijd kosten dan nodig is.

  • Doordat mensen elkaar vaak niet goed kennen kan er onbegrip bestaan. Onbegrip kan zorgen voor geroddel en geroddel kan weer zorgen voor een slechte werksfeer en ga zo maar door. Dit wil geen enkele baas toch binnen zijn bedrijf.

  • Je onderhoudt en verbeterd de groepsbinding

  • Samenwerkingsverbanden worden vergroot

  • Door een groepsactiviteit uit te voeren heeft iedereen dezelfde focus. Tijdens een teambuildingsactiviteit gaat iedereen samenwerken waardoor de sfeer binnen de groep verbeterd.

  • Tot slot, het is natuurlijk ook gewoon erg leuk om er eens met zijn alle op uit te trekken!

 

Neem vandaag nog contact op en vraag naar de mogelijkheden!

 

 

WAL sports
bottom of page