top of page
High Intensity Interval Training

HIIT (High Intensity Interval Training)

 

Interval Training (IT) bestaat al heel lang: je last simpelweg pauzes in tijdens een “normale” trainining. 

High Intensity Interval Training (HIIT) betekent daarentegen dat je meerdere korte sessies van intervaltraining uitvoert op een extreem hoge intensiteit. 

Kortom: korte, maar super-intensieve kracht- en energie-uitbarstingen.

 
Effectief trainen in kort tijdsbestek met HIIT

Het enige verband tussen High Intensity Interval Training en reguliere intervaltraining is het gebruik van intervallen. Een interval zorgt ervoor dat je spieren weer op krachten kunnen komen. In geval van HIIT betekent dit dat je meerdere malen per trainingssessie in staat wordt gesteld om alles, maar dan ook alles te geven wat je in je hebt.

High Intensity Interval Training (HIIT) is zodoende de nieuwste methode om effectief vet te verbranden, efficiënt spierweefsel te genereren. Bovendien kun je op een tijdbesparende manier aan je conditie te werken. 

High Intensity Interval Training (HIIT) is namelijk niet alleen zeer intensief en effectief, maar kost bovendien ook verbazingwekkend weinig tijd, namelijk maar 30 minuten!

 
High Intensity Interval Training: kort maar krachtig

Het doel van HIIT is namelijk om voor een relatief lange cumulatieve periode je anaerobe stofwisseling aan te spreken. Dit doe je door jezelf compleet uit te putten. Zodoende wordt er meer melkzuur opgebouwd in je spierweefsels dan door je lichaam kan worden verwerkt. Je lichaam heeft dan niet genoeg aan de zuurstof die je inademt, waardoor het natuurlijke lichaamseigen chemicaliën moet aanspreken om aanvullende zuurstof op te kunnen nemen.

Doordat je met HIIT je anaerobe stofwisseling in werking stelt, worden je “snelle” (type II) spiervezels getriggerd… Veel doelmatiger nog dan met krachttraining het geval is! Dit betekent dat je met HIIT sneller conditie & uithoudingsvermogen ontwikkelt en effectiever afvalt dan met cardiotraining en efficiënter spieren ontwikkelt dan met krachttraining.

 

Schrijf je vandaag nog in voor de training op zondag! contact

bottom of page